Nastavljena CEFE preduzetnička obuka za učesnike iz Doboja

U prethodna tri dana realizovan je drugi modul CEFE online preduzetničke obuke za učesnike sa područja grada Doboja.

Iako su po završetku prvog modula učesnici priželjkivali da obuka bude nastavljena uživo, kako bi se bolje međusobno upoznali i povezali, briga i odgovornost za lično zdravlje i zdravlje bliskih osoba bilе su prioritet.

Učesnici su veoma zadovoljni načinom
realizacije online preduzetničke obuke, dinamikom rada i ličnim angažmanom, a kako je ovo već drugi modul uspjeli su prevazići i sve tehničke barijere.

“Već nekoliko godina sam u preduzetničkim vodama i ovaj trening vidim kao priliku za sticanje novih znanja koja će mi koristiti da unaprijedim svoj biznis, kao i da se povežem sa drugim preduzetnicima iz okruženja. Uspjela sam se snaći i prilagoditi online načinu rada, iako inače nisam posebno vješta sa računarima i internetom, a i velika je ušteda vremena, jer nema potrebe nigdje da idemo i da se posebno spremamo. Treneri su odlični i na raspolaganju za sva pitanja.”, istakla je jedna od učesnica obuke.

Učesnike u narednom periodu očekuje još jedan modul obuke, kao i intenzivan rad sa konsultantima između modula na razvoju njihovih poslovnih planova, nakon čega će isti biti predstavljeni stručnoj komisiji. Za najbolje ocijenjene poslovne planove osigurana je finansijska i dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške preduzetništvu.

CEFE Program podrške preduzetništvu na području grada Doboj realizuje se kroz partnerstvo Gradske razvojne agencije grada Doboja, Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i asocijacije CEFE u Bosni i Hercegovini.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *