POKRENI SVOJ ICT ILI KREATIVNI BIZNIS!

Profesionalac ste iz oblasti dizajna, razvoja softvera, upravljanja mrežama ili operativnim sistemima?
Razmišljate o razvoju IoT, VR, AR, AI … rješenja?
Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti grafičkog dizajna, multimedije, razvoja softvera ili hardvera primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, turizma, metalne, drvne tekstilne industrije do pametnih gradova?
 Nudimo vam podršku u pretvaranju vaše inovacije, proizvoda, usluge ili koncepta u održiv biznis!

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade osobe od 18 do 35 godina da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija. Učesnici će kroz ovaj program dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju – odnosno, izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja. Prijave je moguće predati putem online obrasca do 07.08.2020. Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti 15 miliona eura, a realizuju ga GIZ, UNDP i ILO.

Lokalno partnerstvo Centar sačinjavaju Općina Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions.

 

Prijave se mogu podnijeti u periodu 08.07.2020 – 07.08.2020. godine, popunjavanjem online formulara koji je dostupan na ovom linku. Link na formular će biti dostupan na sajtovima svih članica Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo. Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Puni tekst Javnog poziva pogledaj OVDJE.

Dodatne informacije o programu se mogu dobiti:

  • Upitom: prijave@cefebih.org
  • Prisustvom na info-događajima (prezentacijama) koje će biti organizovane online (putem ZOOM platforme) u sljedećim terminima:
    • 29.7.2020, 13:00 sati (link), i
    • 4.8.2020, 17:30 sati (link), ZOOM platforma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *