Uspješno završena poduzetnička radionica za mlade u kulturnim i kreativnim industrijama

U periodu od 7. do 13. juna, Blagaj je bio domaćin inspirativne poduzetničke radionice za mlade s interesovanjem za kreativne i kulturne industrije. Ova radionica je održana u okviru projekta “Empowering Youth in CCI through Education and Entrepreneurship” – “Osnaživanje mladih u KKI kroz obrazovanje i poduzetništvo”, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

Oko 40 mladih iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se kako bi unaprijedili svoje poduzetničke kompetencije, razmijenili ideje i radili na razvoju vlastitih inicijativa. Kroz interaktivne sesije i praktične vježbe, učesnici su imali priliku učiti od domaćih i regionalnih lidera u oblasti razvoja poslovnih i poduzetničkih vještina.

Svoje iskustvo i utiske sa radionice podijelila je jedna od učesnica, Ulmihana Čilić:

“Ova radionica bila je izuzetno iskustvo. Svaki dan bio je ispunjen novim znanjima i praktičnim vještinama koje su nam prenijeli vrhunski predavači. Atmosfera je bila podsticajna i puna energije, što je dodatno obogatilo naše učenje. Interaktivne sesije omogućile su nam da teoriju odmah primijenimo u praksi, kroz timski rad i simulacije poslovnih situacija, razvijajući ključne vještine poput donošenja odluka, rješavanja problema i komunikacije. Predavači su bili izuzetno stručni i strastveni prema poduzetništvu, što je dodatno inspirisalo sve učesnike. Diskusije koje smo vodili sa kolegama i predavačima bile su izuzetno korisne jer su nam omogućile da čujemo različite perspektive i da učimo jedni od drugih. Na kraju radionice, osjećala sam se samouvjereno i spremno da se suočim sa izazovima preduzetništva. Uz nove vještine i znanja koje sam stekla, znam da sam korak bliže ostvarenju svojih poslovnih ciljeva. “

Projektna menadžerica Tamara Bjelić iz Udruženja trenera CEFE u BiH, koje implementira projekat, izrazila je svoje zadovoljstvo rezultatima radionice:

“Izuzetno smo ponosni na postignute rezultate. Mladi su pokazali visok nivo interesovanja za sektor kreativnih i kulturnih industrija i iznijeli sjajne ideje. Imali su priliku razvijati svoje vještine i učiti od uspješnih mladih poduzetnika. Veliku zahvalnost dugujemo donatoru koji je prepoznao značaj ovog projekta, kao i ekspertima koji su posvetili svoje vrijeme radu sa mladima. Osnaživanje mladih i podrška njihovim idejama od ključne su važnosti za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama i šire.”

Radionica je uspješno završena, a učesnici su sa sobom ponijeli znanja i vještine koje će im pomoći da ostvaruju svoje poslovne ciljeve i doprinesu razvoju kreativnih i kulturnih industrija u Bosni i Hercegovini.

Scroll to Top