Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja u Tuzli

Uvodne informacije

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“ se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II (LEPII) koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna Organizacija rada (ILO) u BiH. Cilj projekta je unapređenje efektivnosti, efikasnost i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada,te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica.

Ko se može prijaviti?

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području grada Tuzle i koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Tuzla, te koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis. Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposleni mladi, te nezaposlene žene.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: jusufz@tuzla.ba i dijanad@tuzla.ba ili na tel. broj 035 307 380.

Kada i kako se prijaviti?

Prijave na ovaj Javni poziv se mogu podnijeti do 22. maja 2024. godine. Prijave se podnose popunjavanjem prijavnog obrasca koji je u prilogu ovog Javnog poziva.

Popunjen Prijavni obrazac može se predati:

  • elektronski na adresu jusufz@tuzla.ba,
  • lično na protokol Grada Tuzle (Šalter sala),
  • poštom na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, ulica ZAVNOBIH-a br. 11.
  • Prijave se mogu izvršiti i online na ovom linku.

Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?

Kroz Program podrške učesnike očekuju:

  • Višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji,
  • Podrška u oblasti poslovnog planiranja,
  • Mentorstvo relevantno za konkretan poduzetnički poduhvat,
  • Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000,00 KM po biznisu (za 5 najbolje ocjenjenih biznis planova),
  • Poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

 

ILO-III Javni poziv -poduzetničke ideje -SIYB-april 2024

Prijavni obrazac

 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tuzla je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira sa 6 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).