Javni poziv: DIGITALNI MARKETING ZA MALE BIZNISE

Pokrećete ili ste već pokrenuli svoj biznis na području Kantona Sarajevo? Uspjeli ste razviti kvalitetan proizvod ili uslugu ali imate problema u pronalasku kupaca?

Želite povećati svoje prisustvo na socijalnim mrežama, približiti se svojim kupcima i korisnicima te omogućiti online prodaju usluga i proizvoda?

Nudimo vam podršku u ovladavanju praktičnim znanjima iz oblasti digitalnog marketinga!

Javni poziv preuzmi OVDJE.

 

CEFE BiH uz podršku UNDP, poziva  sve zainteresovane vlasnike malih i srednjih preduzeća (obrti i d.o.o.) registrovane na području Kantona Sarajevo u posljednje 3 godine, da se prijave za učešće u Programu obuke na temu digitalnog marketinga.

Učesnice i učesnici će kroz ovu obuku dobiti stručnu podršku u realizaciji konkretnih promotivnih kampanja na digitalnim kanalima komuniciranja. U toku trajanja programa, svi uključeni poduzetnici će raditi, testirati i unapređivati svoje promotivne kampanje uz podršku stručnog tima CEFE BiH.

Prijave je moguće predati putem online obrasca do 27.04.2022 (više detalja na kraju teksta).

Javni poziv i organizacija podrške iz oblasti digitalnog marketinga je podržana kroz projekat DigitalBIZ koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

Projekat “DigitalBIZ” ima za cilj podržavanje preduzeća koja žele uvesti korištenje digitalnih alata i opreme sa ciljem digitalne transformacije kroz unapređenje sopstvenih procesa rada i proizvodnje, otvaranja novih poslovnih mogućnosti i tržišta, te jačanja otpornosti na rizike i vanjske utjecaje. Kroz ovu podršku direktno će se povećati konkurentnost malih i srednjih preduzeća, povećati produktivnost i omogućiti brži ekonomski rast.

Cilj projekta
 • Unapređenje održivosti i profitabilnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u kantonu Sarajevo unapređenjem znanja iz oblasti digitalnog marketinga

 

Ciljna grupa
 • Ciljna grupa ovog poziva su mikro, mala i srednja preduzeća registrovana u posljednje 3 godine na području kantona Sarajevo, koji žele unaprijediti vidljivost svog biznisa i prodaju promocijom na digitalnim kanalima promocije.

 

Sadržaj programa podrške

Program podrške će učesnicima staviti na raspolaganje:

 • Obuku u pokretanju digitalne kampanje (razumijevanje i segmentacija ciljnih grupa, izbor digitalnih kanala promocije, kreiranje digitalnog sadržaja,
 • Podršku/mentoring u pokretanju konkretne digitalne reklamne kampanje,
 • Obuku u unapređenju promotivne kampanje (upravljanje zajednicom pratilaca, mjerenje i optimizacija kampanje),
 • Podršku/mentoring u primjeni usvojenih vještina za unapređenje kampanje na konkretnoj promociji vlastitog biznisa,
 • Obuku za sumiranje naučenog te transformaciji pojedinačne promotivne kampanje u promotivnu strategiju.

1. i 2. modul (trening)

Samostalni rad (uz mentorstvo) 3. i 4. modul (trening) Samostalni rad (uz mentorstvo) 5. (završni) modul (trening)
Izbor kanala promocije i dizajniranje promotivne kampanje Pokretanje promotivne kampanje i mjerenje rezultata Unapređenje promotivne kampanje. Korištenje alata za praćenje Praktično unapređenje pokrenute promotivne kampanje

Transformacija promotivne kampanje u promotivnu strategiju

2 dana 5 dana 2 dana 5 dana

1 dan

 

Polaznici programa podrške se obavezuju na učešće kroz:

 • Ukupan trošak obuke po osobi je 1.500 KM od čega organizator uz podršku UNDP pokriva troškove u iznosu od 1.350 KM (90%) dok učesnici trebaju osigurati preostali iznos kotizacije u iznosu od 150 KM (10% ukupnog iznosa), koji će biti iskorišten za plaćanje troškova promotivne kampanje (društvene mreže);
 • Obavezno prisustvo na svim sesijama obuke te redovno i pravovremeno izvršavanje svih zadataka za samostalni rad (uz mentorsku podršku).

 

Način prijave
 • Prijave  se    mogu    podnijeti    u    periodu    13.04.2022    –    27.04.2022.    godine, popunjavanjem online formulara koji je dostupan na ovom linku.
 • Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

Dodatne informacije o programu

Dodatne informacije o programu se mogu dobiti:

 • Upitom: prijave@cefebiorg.
 • Prisustvom na  info-događaju  (prezentaciji programa)  koji  će  biti  organizovan  online, (putem ZOOM platforme) u terminu:o 22.04.2022, 11.00 sati (link za prisustvo)

Javni poziv preuzmi OVDJE.