Počela realizacija projekta #GledajSvojaPosla

Juče je u Sarajevu održan sastanak partnera Lokalnog partnerstva za zapošljavanje na području općina Centar Sarajevo i Novo Sarajevo, kojem su prisustvovali predstavnici CEFE BiH, Općine Centar Sarajevo, Općine Novo Sarajevo, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Ustanove za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“.

Narednih osamnaest mjeseci projekat #GledajSvojaPosla, će kroz umreženost ključnih aktera na tržištu rada omogućiti djelotvornije zadovoljenje potreba kako poslodavaca, tako i nezaposlenih lica. Partneri su na samom početku usaglasili akcioni plan kojim je planirano zapošljavanje i samozapošljavanje više desetina lica, prvenstveno mladih i žena u narednom periodu.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.