POKRENI VLASTITI BIZNIS U VISOKOM

Treći Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu
na području grada Visoko

Uvodne informacije

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ realizuje se u okviru projekta “COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery koji finansiraju Evropska unija  i vlada Savezne Republike Njemačke, a realizuju GIZ, MOR i UNDP.

Cilj ovog projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju tradiciju i inovativnost u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Ko se može prijaviti?

Na Javni poziv se mogu prijaviti žene, nezaposleni i mladi sa prebivalištem u Visokom, a koji planiraju pokrenuti biznis na području grada Visoko.

Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: prijavevisoko@cefebih.org, te na broj telefona: 065/865-444.

Kada i kako se prijaviti?

Prijave se mogu podnijeti od 26.12.2022. do 22.01.2023. godine na sljedeći način:

  • popunjavanjem online obrasca na ovom linku;
  • popunjavanjem aplikacionog formulara koji  je dostupan na ovom linku, te slanjem popunjenog formulara na e-mail adresu prijavevisoko@cefebih.org.

Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?

Kroz Program podrške učesnike očekuje:

  • Višednevna obuka o razvoju poslovnog modela prema IYB metodologiji (januar/februar 2023),
  • Podrška u oblasti poslovnog planiranja,
  • Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 8.750KM za realizaciju najbolje ocijenjenih biznis planova,
  • Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja i umrežavanje sa srodnim poduzetnicima.
EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta.
EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.
Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.