Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo

  • Imaš poslovnu ideju?

  • Ili hobi za koji misliš da može postati nešto više?

  • Želiš razviti svoje poduzetničke vještine i započeti sopstveni biznis?

Lokalno partnerstvo za  zapošljavanje Novi Grad Sarajevo poziva  sve zainteresovane nezaposlene osobe sa područja Kantona Sarajevo, prioritetno sa područja općine Novi Grad Sarajevo, koje planiraju pokrenuti poslovnu djelatnost da se prijave za učešće u
Programu podrške poduzetništu na području općine Novi Grad Sarajevo!

 

Uvodne informacije

 

Kada i kako se prijaviti?

Projekat  “Lokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na tržište rada” se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)“ koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH.

Ovaj Projekat je usmjeren na poboljšanje mjera podrške zapošljavanju i preduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo.

  Prijave    se    mogu    podnijeti  od 24.02. do 13.03. 2023. godine.

–    Popunjavanjem online obrasca na ovom linku.

–    Elektronski na adresu prijave@cefebih.org, popunjavanjem Aplikacionog formulara koji je dostupan na ovom linku, ili

–    Dostavljenjem Aplikacionog formulara poštom ili lično na adresu: Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, Avde Jabučice 52, Sarajevo.  

 

Ko se može prijaviti?

 

Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?

Na Javni poziv se mogu prijaviti osobe sa evidencije nezaposlenih JU Služba za zapošljavanje KS, a prioritetno sa prebivalištem na području općine Novi Grad Sarajevo, koje planiraju pokrenuti biznis u Kantonu Sarajevo. Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposlene žene i nezaposlena lica sa invaliditetom.

 

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: prijave@cefebih.org i anera@novigradsarajevo.ba, na brojeve telefona: 033/291-302 i 033/741-529 ili prisustvom na online info sesijama (ZOOM platforma):

  •   03.03.2023, 12:00 sati (link za prisustvo), i
  •   10.03.2023, 15:00 sati (link za prisustvo).

 

  Kroz Program podrške poduzetništvu učesnike očekuju:

–      Višednevna obuka o razvoju poslovnog modela  i izradi poslovnog plana (biznis plana) prema ILO SIYB metodologiji (mart/april 2023.),

–      Mentorstvo u oblasti poslovnog planiranja,

–      Bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 6.000 KM za realizaciju (pokretanje) najbolje ocjenjenih biznis planova,

–      Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja i umrežavanje  sa  srodnim preduzetnicima.

 

Učešće u Projektu je besplatno za sve učesnike.

 

 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Novi Grad Sarajevo je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Javni poziv preuzmi OVDJE