Održana prezentacija Programa podrške poduzetništvu u Visokom

Juče je u prostorijama Društvenog centra Visoko održan Info-događaj: Prezentacija Programa podrške poduzetništvu u Visokom. Cilj događaja bio je da se lica zainteresovana za treći Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu pobliže upoznaju sa uslovima, sadržajem i drugim detaljima Javnog poziva, kao i da im se pruži prostor za postavljanje pitanja kako bi se riješile sve nedoumice i nejasnoće u vezi sa Programom.

Treći javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu u Visokom je objavljen u okviru projekta “Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated”, koji se realizuje kroz projekat “COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery. Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ finansira Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira GIZ, MOR i UNDP. Cilj projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju inovativnost i tradiciju u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Javni poziv je dostupan na ovom linku i ostaje otvoren do 22.01.2023. godine.

„Treći javni poziv je ujedno i posljednji javni poziv u okviru projekta ‘Visoko – Brend poduzetništva’, a namijenjen je ženama, nezaposlenim i mladima sa prebivalištem na području grada Visoko koji žele da pokrenu vlastiti biznis u Visokom. U okviru Programa podrške prijavljene učesnike očekuje obuka u kreiranju poslovnog plana za njihove biznise, finansijska podrška za realizaciju ideja za najuspješnije učesnike i mentorska podrška u poslovanju.“ – izjavila je Sanela Puščul, koordinator projekta „Visoko – Brend poduzetništva“.

 

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.

Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i MOR.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.