Uspješno vođenje poljoprivrednog biznisa i prilike za unaprjeđenje poslovanja

Održana savjetodavna sesija u okviru Help desk sistema na temu:
„Registracija, uspješno vođenje poljoprivrednog biznisa i prilike za unaprjeđenje poslovanja“

Danas je u prostorijama Društvenog centra Visoko održana šesta po redu savjetodavna sesija u okviru Help desk sistema na temu „Registracija, uspješno vođenje poljoprivrednog biznisa i prilike za unaprjeđenje poslovanja“. Podršku poduzetnicima putem help desk sistema realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko u okviru projekta “Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated”, koji se implementira kroz projekat “COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery, koji finansiraju Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke.

Sesija je bila namijenjena svim poljoprivrednicima sa područja grada Visoko i onima koji bi željeli da počnu sa poljoprivrednom proizvodnjom, kako bi se informisali o načinu registracije poljoprivredne djelatnosti, upisu u RPG i RK (prema zakonskim regulativama), načinu uspješnog vođenja poljoprivrednog biznisa i mogućnostima unaprjeđenja poslovanja.

Savjetodavne sesije u okviru Help desk-a se održavaju prema određenim temama za koje su učesnici Programa podrške, kao i drugi poduzetnici izrazili interesovanje. Putem online formulara za Help desk svi zainteresovani za grupne sesije mogu da postave pitanje, opišu problem sa kojim se susreću u svom poslovanju ili predlože teme za naredne sesije. U budućnosti visočke poduzetnike i poduzetnice očekuje niz savjetodavnih sesija iz raznih oblasti, a sve u cilju poboljšanja poslovanja i olakšanog pristupa potrebnim informacijama. 

Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ finansiraju Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementiraju GIZ, MOR i UNDP. Cilj projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju inovativnost i tradiciju u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

EU4BusinessRecovery projekat podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih učinaka izazvanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže malim i srednjim poduzećima, poljoprivredno-prehrambenim i turističkim subjektima da nastave s poslovanjem i sačuvaju radna mjesta; te podržava poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u pokretanju vlastitog posla.
EU4Business Recovery vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provode GIZ, UNDP i MOR.
Više na
www.eu4business.ba.