Rezultati izbora za finansijsku podršku druge i treće grupe učesnika Programa podrške poduzetništvu na području Kantona Sarajevo

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo

Projekat „Gledaj svoja posla“

Rezultati izbora za finansijsku podršku

druge i treće grupe učesnika Programa podrške poduzetništvu na području Kantona Sarajevo

 

U skladu sa Pravilnikom o ocjenjivanju i izboru poslovnih poduhvata za finansijsku podršku u okviru projekta „Gledaj svoja posla“, u periodu 20.01.2023. – 27.01.2023. godine proveden je postupak evaluacije kandidatskih poslovnih ideja posljednje dvije grupe u okviru Projekta.

Ukupno 12 kandidatkinja i kandidata su ispunili uslove za razmatranje njihovih poslovnih poduhvata. Pored ocjene poduzetničkih karakteristika, procijenjene od strane trenera u procesu podrške, evaluaciju poslovnih planova i prezentacije biznisa evaluirala je tročlana komisija sastavljena od predstavnika Članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo.

Na osnovu zaključaka Komisije sačinjena je sljedeća finalna lista rezultata izbora kandidata za finansijsku podršku pokretanju poslovnih poduhvata:

1. Aldina Majstorić (BEAUBELLE)

2. Amel Hodžić (Suvenir Shop Sarajevo)

3. Derviš Hodžić (ABUELO)

4. Dijana Sokolović (Krojački salon – Aria)

5. Emira Mekić (Beauty STUDIO EM)

6. Fatma Čorbo (Kozmetički salon)

7. Ilvana Pinjo Vodopić (Ordinacija specijalističko protetske i opće stomatologije)

8. Kenan Hadžimusić (onBEAT DJ School)

Sa navedenim kandidatima će se potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i nastavak stručne podrške.

 

Program podrške poduzetništvu u Kantonu Sarajevo se realizuje u okviru projekta “Gledaj svoja posla” u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)“ koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH.

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.